fbpx

Intervjuteknik vid rekrytering

En onlinebaserad utbildning som förenklar dina rekryteringar och ökar sannolikheten att välja rätt person

Steg för steg-instruktioner

Coachning och rådgivning

Checklistor och mallar

Det ska vara tryggt att rekrytera

Om du ska rekrytera och känner dig osäker på hur du ska gå tillväga är du inte ensam. Med tanke på hur mycket som står på spel och hur stora konsekvenser en felrekrytering kan få är det lätt att känna sig nervös. Så ska det inte behöva vara. Du ska känna dig trygg när du rekryterar. Med rätt metod kan du det.

Varför lära dig denna metodik?

Du ökar dina chanser

Hur lyckad din rekrytering blir handlar till stora delar om vilken metod du använder dig av. Med rätt intervjuteknik ökar chansen att välja rätt person rejält.

Du sparar mängder av tid

En rekrytering kan vara väldigt tidskrävande. Men om du har en färdig process att följa behöver du inte tänka ut själv vad du ska göra i varje steg, vilket sparar dig massor av tid.

Du gör det enklare för dig

Det finns massor av saker att tänka på när du ska rekrytera ny personal och det är lätt att missa något viktigt. När du följer ett steg för steg-upplägg blir det enklare att ha koll.

Du kan förklara ditt val

Det är inte säkert att alla tycker att ditt val av kandidat är rätt. Om någon skulle anklaga dig för diskriminering blir det enkelt att förklara ditt val om du har använt beprövade metoder.

Fredrik Hillvesson, leg. psykolog, senior HR-konsult och kursledare

Din kursledare

Jag är leg. psykolog och senior HR-konsult med stor erfarenhet av att jobba med rekrytering. Under åren har jag genomfört hundratals intervjuer inom flera olika branscher och för varierande roller. Jag har även en omfattande utbildning i såväl intervjuteknik som flera andra rekryteringsmetoder, men också i psykometri och differentialpsykologi, två av de grenar av psykologin som är mest relevanta vid rekrytering.

Sagt av tidigare studenter

Mycket bra upplägg, innehåll och lärare. Lärde mig enormt mycket. Enkelt och tydligt.

Pedagogisk, proffsig och mycket kunnig inom ämnet. Väldigt trevlig och engagerad.

Bra och relevant bakgrund. Kunnig. Strukturerad. Entusiasmerande.

Gav många konkreta och handfasta tips och verktyg

En röd tråd, teori blandat med övning, konkret – en verktygslåda att ta med hem

Konkreta verktyg att använda direkt i vår verksamhet. Inget flum utan mycket tydligt.

Vad består utbildningen av?

Steg för steg-instruktioner

Föreläsningsdelen i kursen består av videobaserade lektioner med konkreta steg för steg-instruktioner som du kan titta på när du vill och varifrån du vill. På så vis kan du också gå tillbaka till kursinnehållet och se om de delar du vill repetera hur många gånger som helst under programmets gång.

Coachning och rådgivning

Under programmets gång kommer du att få regelbunden coachning då du har möjlighet att ställa frågor och reda ut eventuella oklarheter. Du kommer också att få feedback på exempelvis din kravprofil, dina intervjufrågor och din intervjuteknik. På så vis kan du känna dig säker på att du använder metoderna på rätt sätt.

Checklistor och mallar

Utöver de videobaserade lektionerna och din coachning kommer du att få checklistor för varje del av rekryteringen. Det gör att det blir enklare för dig att ta till dig materialet och att använda dig av modellen. Du kommer också att få mallar för exempelvis din kravprofil och din intervjuguide så att du inte behöver ta fram dessa själv, vilket sparar dig massor av tid.

Tre steg till en enklare rekrytering

1. Boka ett samtal

Boka in ett telefonmöte med mig där vi går igenom de behov du har när det gäller rekrytering och vad du behöver hjälp med.

2. Gå programmet

Om vi kommer fram till att denna onlineutbildning passar dig och din situation är du välkommen att påbörja programmet.

3. Rekrytera rätt

Du kan börja använda det du får lära dig på utbildningen direkt för att förenkla dina rekryteringar och välja rätt kandidater.

Vad du kommer att få lära dig

Hur väl du förbereder din rekrytering kommer att vara helt avgörande för hur lyckad och enkel den blir. I modul 1 får du därför lära dig hur du tar fram en tydlig kravprofil så att du vet exakt vilken typ av kandidat du letar efter. Du kommer också att få lära dig en enkel frågemall för att översätta kravprofilen till konkreta intervjufrågor. Utöver detta kommer vi att gå igenom en så kallad intervjuguide och hur den ska vara utformad.

Om du ska hinna få fram all den information du behöver för att kunna ta ställning till kandidaternas kompetens är det viktigt att du strukturerar upp intervjun på ett bra sätt. I modul 2 kommer du att få lära dig vilka faser som bör ingå i en intervju och i vilken ordning de bör komma. Du kommer också att få lära dig hur du bedömer och tar ställning kandidaternas svar och undviker några av de vanligaste intervjufällorna.

När du har genomfört intervjuerna och samlat in information om kandidaterna är det dags att sammanställa allt detta och fatta ett beslut om vilken kandidat som bör erbjudas jobbet. I modul 3 kommer du att få lära dig en konkret metod för att göra detta på ett enkelt sätt så att du inte behöver tveka om vilken person du bör välja. Du kommer också att få lära dig hur du återkopplar resultatet till kandidaterna och eventuella uppdragsgivare.

Boka in ett kort telefonmöte

Boka ett kort telefonmöte där vi går igenom dina behov när det gäller rekrytering och tittar på hur jag eventuellt skulle kunna hjälpa dig. Samtalet tar cirka 30 minuter och är helt förutsättningslöst – ingen av oss förbinder oss till någonting. Välj en lämplig tid i formuläret här nedan så ringer jag dig på den tiden. Vid frågor, mejla fredrik@kompetensbaseradrekrytering.se

Samtalets innehåll:

Genom att skicka in dina uppgifter godkänner du att vi kontaktar dig via e-post och telefon. Du kan läsa mer om vår integritetspolicy här.

error: Copyright © 2010-2022 Fredrik Hillvesson
Don`t copy text!

Gratis video:

"En effektiv och beprövad intervjuteknik som förenklar dina rekryteringar och ökar sannolikheten att välja rätt"

Din e-postadress är 100 % säker. Läs mer om vår integritetspolicy på personbedomning.se/integritetspolicy

Vart vill du att jag skickar minikursen?

Din e-postadress är 100 % säker. Läs mer om vår integritetspolicy på personbedomning.se/integritetspolicy